|

De Kunst van Agile Testen

8 Tips om QA te beoefenen binnen een Agile omgeving

Quality Assurance kan Scrum-teams ondersteunen om het doel te definiëren en op het pad te blijven om dat doel te benaderen zonder al te veel variatie. Het helpt het testteam ook bij het definiëren van de taken van elke rol die verband houdt met de levenscyclus van productontwikkeling.

Het bepalen van een eerlijke manier om softwaretests uit te voeren, of het nu gaat om ontwikkeling, het beheren van problemen of het instellen van de juiste regisseur- en controllertools, verkleint het risico om steeds weer dezelfde blunders te maken tijdens het werken aan een nieuw project.

Wanneer er een duidelijk, gematigd pad is naar het doel dat u probeert te bereiken, is het eenvoudiger om waar te nemen wanneer dingen niet werken zoals bedoeld. QA-teamleden zullen elk verschil opmerken voordat het een probleem wordt, en veranderingen en tegenmaatregelen zullen op tijd worden overwogen.

  • Woon sprintplanningsessies bij.

Een lid van het QA-team moet regelmatig planningssessies controleren. Bijwonen garandeert dat QA vanaf het begin betrokken is bij het ontwikkelingsteam en biedt QA om potentiële probleemgebieden en kansen vroegtijdig te herkennen.

Het is vergelijkbaar wanneer ontwikkelaars het werk evalueren dat ze nodig hebben om code te schrijven, QA moet de inspanning bepalen die nodig is om de code te testen tijdens de planningssessie.

Zonder QA kunnen inspanningen voor het testen van eenheden en een praktische tijdstoewijzing worden genegeerd en niet worden betrokken bij de algemene maatregelen van de sprint.

  • Zorg voor transparantie in doelstellingen

Agile of andere benaderingen voor softwareontwikkeling werken efficiënt wanneer de transparantie behouden blijft.

Of het nu met de zekerheid van doeleinden is, of nauwkeurigheid tijdens het proces; het is noodzakelijk om dingen in een helder daglicht te stellen terwijl je in een Agile-omgeving beheert. Dit zal teams ondersteunen om goed samen te werken en binnen tijdsbeperkingen te presenteren.

  • Maak testen een doorlopende activiteit

Het agile ontwerp streeft ernaar om in elke fase van de levenscyclus van het project een testteam op te nemen om problemen zo snel mogelijk te herkennen. Binnen elke sprint testen QA-engineers gegevens en testen ze de uitkomst opnieuw volgens de nieuwe functie die is toegevoegd.

Dit stelt hen in staat om te bevestigen dat de nieuwe innovaties werden uitgevoerd zoals verwacht en om eventuele problemen op te sporen.

  • Geautomatiseerd testen

Omdat agile testen wordt uitgevoerd in overeenstemming met ontwikkeling, wordt automatisering belangrijk. Zonder dit zul je zien dat je de vergelijkbare functionaliteit regelmatig opnieuw test en onmiddellijk achterblijft.

Dan komt u als QA-professional goed van pas. U kunt van buitenaf testen alsof het product een zwarte doos is. Met ontwikkelaars en QA die beiden geautomatiseerd testen in agile, krijg je zowel black-box als white-box testen.

  • Test handmatig om de juiste redenen

Exploratory testing kan hiaten in geautomatiseerde tests herkennen. Dit zou niet moeten omvatten zonder geweten herhaaldelijk dezelfde standaardprocessen te doorlopen.

Integendeel, deze tijd is bedoeld om die ‘wat als’-problemen te suggereren. Wat als de bestelling wordt geannuleerd nadat de transportpapieren zijn afgedrukt? Wat als we de internetverbinding verliezen tijdens het overmaken van de betaling?

Trek tijd uit voor verkennende tests om uw team meer zekerheid te geven dat ze zich niet hebben onthouden van een kritieke bug of een gebrek aan functionaliteit.

  • Zorg voor demonstraties van het Ontwikkelteam

Het belang van persoonlijke presentaties en conferenties is ongelooflijk. Daarom is het bij elke gelegenheid nuttig om face-to-face presentaties te plannen voor verschillende applicatiefuncties van het ontwikkelingsteam.

Dit zal eindigen in verdere betrokkenheid van het QA-team en persoonlijk helpen bij het vereenvoudigen van problemen. Bovendien zal persoonlijke communicatie de feedbackcirkel tussen ontwikkeling en QA verkleinen, wat resulteert in meer samenwerking en snellere doorlooptijd.

  • Bijwonen van sprint retrospectives.

Maak van de gelegenheid gebruik om de voortgang en misstappen te bekijken die toekomstige sprints kunnen verbeteren door te weigeren de laatste teamvergadering te bezoeken.

Hoe goed een team ook is, er zal altijd ruimte zijn voor ontwikkeling. Sprint-retrospectieven zijn de kans om kwetsbaarheden vast te stellen en daar antwoorden op te vinden. QA moet worden opgenomen in deze onderzoeken om eventuele belangen te bespreken voordat de volgende sprint begint.

Misschien is bijvoorbeeld een groot deel van het product laat in de sprint aan QA gegeven, op weg naar een versnelde testinspanning. QA kan deze zorg vergroten om te voorkomen dat het de volgende keer weer gebeurt.

  • Documenteer testgevallen

Als agile team krijg je niet de kans om documentatie over te slaan. Documentatie is vereist, met name voor QA. Houd uw documentatie sterk, want variaties zijn onvermijdelijk.

Zelfs de minste documentatie kan veel betekenis voor u en uw team bepalen. Als het agile team bijvoorbeeld van project naar project springt, kan een nieuw teamlid met wat testdocumentatie het proces versnellen.

QA en ontwikkeling in een agile omgeving kunnen hierbij helpen. We hebben een lichtgewicht testtool gemaakt om u te helpen bij het beheren van uw voorbereide testdocumenten.

Similar Posts