Over mezelf

Hallo! Ik ben Frederik.

een software – avonturier

Mijn ondertussen 25 jaar durende safari door verschillende methodologieën zoals Test Driven, Behaviour Driven, Waterfall, ITIL en Agile frameworks heeft me gevormd tot wie ik nu ben.

Wat maakt mij anders? Nou, ik speel niet volgens de standaardregels van het spel. Ik denk buiten de doos – en niet alleen omdat het cool klinkt, maar omdat ik daar mijn snacks heb verstopt. Door te werken met een breed scala aan teams, heb ik geleerd dat coderen niet alleen over cijfers en algoritmes gaat, maar ook over verhalen, kansen en de kans om de wereld te verbeteren, één code-regel tegelijk.

Mijn specialiteit? Ik houd me niet vast aan de gebaande paden. Ik waardeer traditionele frameworks, maar als software-rebel pleit ik voor creativiteit, pragmatisme en flexibiliteit.

Met een helikopterview zoom ik uit om de bredere context van een project te zien en zoom ik vervolgens weer in op die oh-zo belangrijke details. Dit zorgt ervoor dat ik het grote plaatje niet uit het oog verlies terwijl ik de kleine, cruciale elementen juist scherp zie.

Mijn doel? Om niet alleen te voldoen aan de behoeften van vandaag, maar ook om die van morgen alvast te tackelen, terwijl ik de weg effen voor oplossingen die zowel duurzaam als schaalbaar zijn.

Ik ben een groot voorstander van levenslang leren en zoek actief naar mogelijkheden om mijn kennis en vaardigheden uit te breiden. Of het nu gaat om op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie, het verkennen van geavanceerde digitale marketingstrategieën of het beheersen van nieuwe programmeertalen, ik ben vastbesloten om voorop te blijven lopen in trends in de branche.